Da TEDx landede i Aarhus

Drømme er det globale tema for TEDx i 2016. Drømmen om at rejse til månen og tilbage igen var det gennemgående tema på den første TEDxAarhus-konference, som blev afholdt den 1. oktober 2016 i Tivoli Friheden. Lindberg & Co havde lagt billet ind på en af de eftertragtede 800 pladser, og var blevet udvalgt grundet diversitet. TEDx hylder mangfoldighed, kreativitet og innovative idéudvikling – og med de gyldne ord "ideas worth spreading" er missionen krystalklar.

TED fænomenet blev grundlagt i 1984 ud fra de tre fagområder Technology, Entertainment and Design (altså TED). Det blev dog først en global succes fra 2001, hvor iværksætteren Chris Anderson's nonprofit Sampling Foundation overtog konceptet. Siden har berømte TED-talere som Bill Gates, Richard Branson, Philippe Starck, Al Gore og Simon Sinek kastet glans over fænomenet, hvor de bedste TED-talks lægges online og hvor TEDx konferencer kan organiseres lokalt.

Forventningerne hos de mange deltagere var tydeligvis skruet i vejret hos de mange deltagere. Konferencen blev åbnet med et brag som en anden rockkoncert og der blev varmet godt op til de mange talere på dagen – organiseret efter en "månerejse-metafor" i de tre step Taking Off, The Journey og Coming Back. For at tage det sidste først, så blev dagens officielle program afrundet af danskeren Christian Ohlendorff Knudsen, der blandt 100 andre kæmper om de fire pladser til verdens første bemandede mission til Mars, kaldet Mars One. Vi taler her om en engangsbillet ...!

TEDxAarhus-konferencen blev på alle måder det forventede festfyrværkeri af markante indlægsholdere, som hver især bidrog til det overordnede tema. Lige fra en musikalsk klavervirtuos med måneskinssonaten, over den unge og kompromisløse iværksætter til stjernerestauratøren og en internationalt anerkendt forsker i psykedeliske stoffer. Pauserne kunne meget bekvemt bruges til at prøvesmage orme (bliver standardkost på Mars), at tage en tur i det udendørs pariserhjul, lade sig fotografere foran en TEDx fotoskærm med Tintin-raket eller cirkulere med et stykke drømmekage blandt de øvrige nysgerrige deltagere. 

TEDxAarhus bliver gentaget i 2017, og på Facebook-profilen for TEDxAarhus er det muligt at fordybe sig endnu mere i TED-fænomenet. Klik på Læs mere-knappen herunder ...